ugpashrtspr

Віртуальний хостинг або виділений сервер. Розповідаємо на пальцях, кому, коли і який варіант обрати

Щоб забезпечити нормальну роботу веб-ресурсу, застосунку або CRM-системи, потрібно витратити чимало часу, при цьому особливу увагу слід приділити вибору відповідного сервера. Зараз доступно кілька варіантів, до числа яких входить VPS сервер Windows, віртуальний хостинг, фізичний сервер і бізнес-хостинг. Кожен із них має свої особливості, які ми розглянемо детальніше.

Віртуальний хостинг або виділений сервер. Розповідаємо на пальцях, кому, коли і який варіант обрати

Віртуальний хостинг – найдешевший, але не завжди ефективний

Класичний віртуальний хостинг використовується в разі, якщо потрібно створити сайт-візитку або ресурс, для роботи якого не потрібно надмірно багато потужностей. У цьому разі до одного сервера буде підключено безліч сайтів, а між веб-ресурсами будуть розподілені всі обчислювальні потужності, які має фізична машина.

Основна перевага такого варіанта – це відносно невисока вартість. Користуючись послугами віртуального сервера, можна знизити витрати. Також можна полегшити роботу, якщо використовувати оптимізований під Wordpress хостинг.

Мінус – сильна залежність від усіх інших веб-ресурсів, які підключені до сервера. Наприклад, якщо один із сайтів стане мішенню для хакерських атак, то й інші ресурси можуть постраждати.

Тому якщо ви плануєте купити український веб-хостинг, орієнтуйтеся на свої потреби й об’єктивно враховуйте всі плюси та мінуси, які можуть на вас чекати під час його використання.

Бізнес-хостинг. Надійніше shared і дешевше віртуального сервера

Спеціально для підприємців-початківців, які не хочуть користуватися класичним віртуальним сервером або shared hosting, існує бізнес-хостинг.

Віртуальний хостинг або виділений сервер. Розповідаємо на пальцях, кому, коли і який варіант обрати

Він являє собою унікальну модель, яка позбавлена тих недоліків, які були у shared. Бізнес-хостинг забезпечує надійність і високу продуктивність серверів, що дає змогу компаніям підтримувати стабільну роботу своїх веб-сайтів та інших інтернет-ресурсів. Крім того, він надає підвищений рівень безпеки та масштабованості, що особливо важливо для бізнесів, які прагнуть до ефективного зростання і захисту даних.

Хоч потужності розподіляються за таким самим принципом, як і у віртуальному сервері, витрати в цьому разі будуть відносно невеликими. Такий варіант кращий, якщо потрібно запустити сайт-візитку або ж статичний веб-портал.

Виділений сервер. Порівняння 2-х варіантів

Якщо у користувача виникає потреба в забезпеченні нормальної роботи CRM-системи, то варто звернути увагу на виділений сервер. Він добре підходить для:

  • роботи з великими базами даних;
  • щоденного опрацювання великої кількості запитів;
  • використання складних скриптів.

Зараз можна вибрати VPS або ж фізичний сервер. Вартість першого варіанта нижча, але й можливості у виділеного сервера менші. Саме тому власники великих проєктів воліють купувати VIP хостинг для сайту.

Щоб правильно вибрати потрібний вам варіант, слід звертати увагу на такі аспекти:

  • Віддаючи перевагу фізичному серверу, можна отримати повний контроль. Покупцеві надають доступ у ЦОД (центр обробки даних), що істотно спрощує процес обслуговування обладнання та коригування налаштувань.
  • Фізичний сервер здатний збільшити рівень захисту даних. Він забезпечує більшу ізоляцію між клієнтами, що може зменшити ризик зовнішніх атак.
  • VPS зі свого боку вирізняється гнучкістю. За необхідності ви можете збільшувати або зменшувати обсяг виділених ресурсів залежно від мінливого навантаження на ваш віртуальний сервер.
  • Фізичний сервер надає вам ресурси, які не розділятимуться з іншими користувачами, що гарантує їхню доступність у будь-який час.
  • Кожен VPS має своє власне віртуальне середовище, яке ізольоване від інших VPS на фізичному сервері. Це гарантує, що такі ресурси, як процесорний час, пам’ять і дисковий простір, будуть виділені і доступні тільки для вашого VPS, що забезпечує передбачувану продуктивність.
Віртуальний хостинг або виділений сервер. Розповідаємо на пальцях, кому, коли і який варіант обрати

Щоб зробити вибір на користь фізичного або VPS-сервера, варто керуватися потребами вашого інтернет-проєкту. Також потрібно враховувати як переваги, так і недоліки кожного з варіантів (ціна, рівень безпеки, технічні можливості тощо).

Що обрати, віртуальний хостинг чи виділений сервер?

Щоб ухвалити правильне рішення, потрібно насамперед визначитися з вашими вподобаннями і потребами. Наприклад, для сайту-візитки добре підійде віртуальний хостинг, а для більших проєктів є сенс вибрати VPS або фізичний сервер. Під час вибору другого варіанта потрібно приділити особливу увагу його технічним характеристикам (процесор, SSD, обсяг пам’яті тощо).

Також не варто забувати про наявність такої послуги, як реселінг хостингу. З її допомогою ви можете орендувати серверний простір і ресурси у веб-хостинг-постачальника, а потім перепродати їх іншим клієнтам, виступаючи в ролі посередника і надаючи хостингові послуги під своїм брендом.

Схожі матеріали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *