pprprpr

Топ-15 сервісів зі скорочення посилань

Щоб поділитися посиланнями на певні товари, цікаві публікації або інші матеріали, достатньо скопіювати посилання та надіслати його одержувачу. На жаль, не всі посилання мають прийнятну довжину та більш-менш привабливий зовнішній вигляд, що може викликати підозру в особливо обережних юзерів і відбити в них бажання за цим посиланням переходити. І це лише одна з причин.

Топ-15 сервісів зі скорочення посилань

Однак на допомогу може прийти скорочувач посилань. Таку послугу надає безліч сервісів, і ми розглянемо ТОП-15 з їх числа.

Навіщо потрібні короткі посилання

Уявіть, що URL відомого українського хостингу https://tuthost.ua/ мав би не такий гарний і лаконічний вигляд, а містив би нечитабельний набір букв і безліч доменних імен різних рівнів. Захотіли б ви тоді скористатися всіма його якісними послугами? Велика частина інтернет-користувачів поставилася б до такого громіздкого посилання з недовірою.

Також короткі посилання мають такі переваги:

  • якщо скоротити довгі URL, ви можете заощадити місце під час розміщення посилань, особливо в обмежених за розміром повідомленнях;
  • короткі посилання зручніші для читання і запам’ятовування, що робить їх більш привабливими для користувачів;
  • скорочення посилань дає змогу приховати довгі та складні URL-адреси, що може бути корисно, якщо ви хочете надати користувачеві чистіший і зрозуміліший інтерфейс (наприклад, якщо вам потрібно розмістити посилання на вашому сайті);
  • таку функцію можна використовувати для запобігання відстеження та моніторингу посилань, що може бути корисно в певних випадках.

Досить часто посилання скорочують у випадку з партнерськими програми, щоб спростити процес обслуговування клієнтів. Річ у тім, що партнерські посилання мають істотну довжину, оскільки включають велику кількість параметрів, і використовувати їх для реклами та розсилки в оригінальному вигляді не дуже зручно.

Топ-15 сервісів зі скорочення посилань

15 найкращих сервісів зі скорочення посилань

Існує безліч сервісів, за допомогою яких можна швидко скорочувати посилання. Для того щоб зробити вибір на користь певного варіанту, варто ознайомитися з їхніми особливостями та відмінними параметрами. Це дасть змогу вибрати найкращий для використання варіант.

1. Bitly найпопулярніший сервіс для коротких адрес

За допомогою такого скорочувача посилань можна створити коротке посилання, яке матиме вигляд bit.ly/xyz.

Користуватися цим сервісом нескладно. Для швидкого створення короткого посилання потрібно попередньо скопіювати наявний варіант. Після цього його потрібно вставити у відповідне поле і натиснути на кнопку “Скоротити”. Протягом кількох секунд коротке посилання буде готове.

Щоб отримати більше можливостей, можна зареєструватися на офіційному сайті Bitly. Це дасть змогу отримати доступ до більшої кількості інструментів і функціональних можливостей.

За допомогою Bitly також можна своєчасно виявляти биті посилання. Щоб подивитися, наскільки активно експлуатується таке посилання, слід перед ним поставити знак “+”.

2. Goo.gl простота і функціональність

Схожий функціонал має і сервіс Goo.gl. Для того щоб отримати доступ до цього сервісу, не обов’язково проходити реєстрацію в Google. Відмітна особливість можливість відстежувати статистику за різними URL-адресами.

Також з його допомогою можна контролювати роботу різних сайтів. Це сприяє забезпеченню прийнятного рівня безпеки.

3. t1p.de німецька безпека

Сервіс t1p.de забезпечує високий рівень захисту і конфіденційності, оскільки він не збирає персональні дані користувача.

Процес скорочення посилання досить простий: потрібно вставити посилання в поле введення “Ihr Link” і натиснути “Linkrzen”. Скопіювати коротке посилання в буфер обміну ви можете автоматично, натиснувши на “Link kopieren”. Мінус цього сервісу очевидний – весь інтерфейс представлений тільки німецькою мовою.

4. Is.gd найдоросліший сервіс зі скорочення посилань

Сервіс Is.gd працює протягом уже багатьох років, водночас його дизайн протягом усього періоду роботи практично не змінився. Незмінним залишається не тільки його надійність і дизайн, а й популярність серед користувачів, яка зумовлена такими його можливостями:

  • За допомогою Is.gd можна швидко створювати короткі посилання. Весь процес здійснюється буквально у два кліки.
  • За допомогою цього сервісу можна також згенерувати QR-код. Його зі свого боку можна використовувати не тільки для візитних карток, а й для різноманітних рекламних оголошень, що дасть змогу активніше поширювати посилання.

Сервіс також надає можливість перевірки посилань шляхом попереднього перегляду.

5. TinyURL сувора класика

Що стосується сервісу TinyURL, то з його допомогою можна створювати як короткі, так і довгі посилання. Суть його полягає в тому, що ці посилання можна створювати самостійно. Початок скороченого посилання має вигляд “tinyurl.com”, а решту URL ви можете ввести самостійно.

На сайті сервісу TinyURL є кілька полів. В одне поле потрібно ввести посилання для скорочення, в інше той URL, який ви хочете отримати на виході. Це може бути корисно в багатьох випадках, особливо для свого інтернет-ресурсу. Якщо ви вирішите купити VPS-хостинг, створити свій сайт і додати на одну з його сторінок кілька посилань (на інші ваші проєкти або рекламу), то ці посилання ви можете кастомізувати як вам завгодно.

6. Rebrandly сучасний і простий скорочувач посилань

У багатьох інтернет-користувачів, які використовують скорочення посилань, перевірений і надійний сервіс Rebrandly давно додано в закладки в браузері. Серед основних його переваг можна виділити кілька ключових:

Топ-15 сервісів зі скорочення посилань
  • привабливий мінімалістичний дизайн і зручний інтерфейс;
  • можливість скоротити посилання у два кліки, що займе кілька секунд;
  • багатофункціональність.

Мінус полягає в тому, що багатофункціональність доступна тільки зареєстрованим користувачам. Після реєстрації ви зможете редагувати нещодавно створені посилання, відстежувати кількість кліків і багато іншого.

Сервіс Rebrandly надає можливість вибору декількох тарифних планів. Виходити варто з того, яку кількість посилань протягом встановленого часу потрібно обробляти.

7. AdLinkFly сервіс для коротких URL електронної комерції

Щоб проводити роботу з монетизованими короткими посиланнями, можна скористатися сервісом AdLinkFly. Перелік доступних опцій цього сервісу досить великий. Крім стандартного скорочення посилань ви також можете створити обліковий запис і отримувати гроші за користувачів, які переходять за вашими посиланнями.

Часто цей сервіс використовують рекламодавці, оскільки з його допомогою можна розробляти партнерські посилання або ж унікальні реферальні рішення.

8. Ow.ly скорочувач посилань для соцмереж

До переліку найбільш популярних функціональних можливостей, які є в сервісі Hootsuite, входить і Ow.ly. Він дає змогу швидко скоротити посилання і підготувати їх для подальшого використання та поширення в соціальних мережах.

Щоб отримати доступ не тільки до Ow.ly, а й до інших функцій сервісу, потрібно попередньо пройти реєстрацію. Ця процедура не займе багато часу.

Зареєстровані користувачі можуть скористатися такими перевагами:

  • відстежувати ефективність посилань;
  • виконувати ретаргетинг посилань;
  • можливістю користуватися сайтом з мобільних пристроїв.

Також Ow.ly надає можливості аналітики та моніторингу посилань. Ця опція буде вам особливо корисна, якщо ви запланували орендувати сервер і створити свій інтернет-ресурс.

9. Bit.do тактичний скорочувач посилань

Цей онлайн-інструмент досить простий і зручний у використанні, але щоб отримати доступ до всіх опцій, слід попередньо пройти реєстрацію.

Створивши відповідний обліковий запис, можна не тільки перетворити посилання, а й подивитися, як саме вони використовуються. Додатково користувачі отримують доступ до особистих доменів, які можуть знадобитися для активного ведення бізнесу.

Також за допомогою сервісу Bit.do можна створити посилання, які ніколи не припинятимуть роботу. Для людей, які ведуть бізнес онлайн, це особливо важливо, адже не потрібно буде видаляти ті посилання, які не працюють, а також формувати нові URL-адреси, які ведуть на той чи інший ресурс.

10. Mcaf.ee браузерна підтримка

McAfee відома своїми рішеннями в галузі комп’ютерної безпеки та антивірусного захисту. Сервіс Mcaf.ee також надає користувачеві можливість скорочення довгих URL-адрес і створення більш компактних версій, які легко запам’ятовуються. Це може бути корисно для зручності та безпеки під час обміну посиланнями, включно із запобіганням прихованих загроз і шахрайства в мережі.

Додатково можна отримати інформацію про те, як саме було підготовлено скорочене посилання через браузер. Це важливо, оскільки ступінь надійності посилання можна перевірити заздалегідь. Звернувшись до служби, можна отримати точну інформацію, безпечне посилання чи ні. Це особливо важливо, якщо потрібні ліцензії ПЗ або певні програмні продукти.

11. Su.pr сервіс із рекомендаціями

Цей інструмент можна відшукати на офіційному веб-порталі Stumbleupon. Крім скорочення посилань цей сервіс може рекомендувати користувачам певні публікації або сайти. Цей сервіс також дає змогу ставити лайки і залишати коментарі під постами.

12. Polr скорочувач посилань для брендів

Polr це сервіс із власним хостингом, за допомогою якого можна скорочувати URL-посилання і керувати ними. Він надає можливість створювати коротші та зручніші версії довгих URL-адрес, що може бути корисно для обміну посиланнями в повідомленнях, на вебсайтах і в соціальних мережах.

Якщо порівнювати Polr з конкурентами, то можна виділити наявність безкоштовної демо-версії, якої немає у багатьох сервісів. Це дає змогу попередньо випробувати сервіс і вже після приймати рішення про те, чи варто користуватися його послугами.

Також Polr має відкритий вихідний код, що забезпечує контроль і надійність.

13. BudURL ідеальне відстеження

Якщо потрібно скоротити посилання для подальшої публікації в електронних листах, соціальних мережах або в інших місцях, то можна скористатися сервісом BudURL. До його складу входить безліч функціональних можливостей, опцій, за допомогою яких можна керувати посиланнями і контролювати їхню роботу.

За допомогою BudURL можна не тільки скорочувати і публікувати посилання, а й змінювати їхнє призначення з часом, якщо виникне така потреба. Скориставшись відповідною опцією, можна буде перевірити, яка кількість людей уже скористалася цим посиланням.

14. Moourl.com проект Франко

Якби рейтинг складався за рівнем розчулення, то Moourl.com заслужено посів би перше місце – мила мультяшна корівка на головній сторінці не дасть збрехати. Але крім можливості на кілька секунд зануритися в безневинне дитинство, сервіс чудово справляється зі своїм основним завданням – перетворенням довгих посилань на короткі. Усе швидко, просто і безкоштовно.

Творцем цього сервісу став Родріго Франко, який поставив перед собою мету створити максимально простий і доступний сервіс. І цю мету він виконав на відмінно.

15. Сutt.us арабський шик

Трафік для цього сервісу надходить безпосередньо з Саудівської Аравії. Щоб отримати доступ до всіх функціональних можливостей, потрібно пройти реєстрацію.

Безкоштовно користуватися сервісом можна, якщо потрібно скоротити кілька посилань. Але для одночасного скорочення до 100 посилань необхідно оформляти платний тариф.

Один із плюсів сервісу це його кросплатформеність. Запускати Сutt.us можна не тільки на комп’ютері, а й на телефоні та планшеті.

Топ-15 сервісів зі скорочення посилань

Висновок

Щоб залучити більше клієнтів, зацікавити аудиторію, не порушити верстку сайту і не злякати обережних користувачів, потрібно скорочувати посилання. Також набагато зручніше надсилати короткі URL-адреси в електронних листах, та й для розміщення в соціальних мережах вони краще підійдуть, адже привертають більше уваги і краще запам’ятовуються.

Щоб вибрати зручний для використання сервіс, потрібно звертати увагу на його плюси і мінуси. Адже, на перший погляд, інструменти для скорочення посилань можуть здатися простими, але при більш детальному ознайомленні можна виявити безліч додаткових корисних функцій і нюансів.

Схожі матеріали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *