choose hosting

Як вибрати хостинг? Основні вимоги

Хостингом прийнято називати послугу, суть якої полягає в розміщенні даних веб-сайту на цілодобово сервері, що працює. Бажаєте, щоб ваш ресурс ефективно та швидко працював? Отже, потрібно вибрати стабільний і потужний сервер.
Вибір хостингу можна порівняти з придбанням житла – чим воно краще, тим зручніше там жити. З погіршенням його якості підвищуватиметься незручності – з’являться збої та неполадки, що негативно позначиться на роботі/завантаженні/надійності/просуванні веб-сайту.
Саме тому важливо приділити максимум уваги тому, який вибрати хостинг.

Безкоштовний хостинг: економія чи біль голови?

Хостинг це те, на чому не можна економити! Якщо ви плануєте зробити серйозний веб-сайт, варто трохи витратитися і вибрати якісний сервіс. Серед основних недоліків безкоштовних хостингів можна виділити таке:
1. Нав’язлива реклама. Вимкнути її неможливо. Безкоштовні послуги потрібно окупати. Саме тому хостерам доводиться заробляти іншими способами. Вибираючи безкоштовний хостинг, будьте готові, що на вашому діловому блозі можуть з’явитися найнесподіваніші оголошення, аж до реклами інтимних товарів.
2. Мінімальне допустиме навантаження. Ви можете залучити на свій сайт багато відвідувачів. Ось тільки безкоштовний хостинг зі збільшеним навантаженням не впорається, відповідно вони почнуть отримувати повідомлення про недоступність ресурсу. Усе це негативно позначиться відвідуваності ресурсу.
3. Низький рівень технічної підтримки. Вибираючи безкоштовну послугу, не варто сподіватися, що вас ще й безкоштовно консультуватимуть. Проте технічна підтримка хостингу має бути своєчасної і цілодобової.
4. Додаткові витрати. Власники таких хостингів часто використовують хитрі хитрощі, щоб залучити клієнтів. Наприклад, з часом ви можете дізнатися, що послуга є безкоштовною лише півроку, а потім доведеться заплатити втридорога.
Таким чином, відповідаючи на запитання – який хостинг вибрати?, можна однозначно заявити – не безкоштовний!

На що звертати увагу під час виборів хостингу?

1. Розташування хостингової фірми. Важливо, щоб вона перебувала у тій самій державі, де й ви. Ідеально, якщо компанія знаходиться в одному місті з вашим бізнесом. Це забезпечить невелику перевагу у можливості зв’язатись з техпідтримкою, коли у вас виникнуть питання щодо хостингу.
2. Розмір підприємства. Як показує практика, не слід довіряти надто маленьким чи великим компаніям. Є ймовірність, що одного разу вона просто зникнуть. Щодо великих організацій, то тут можуть виникнути проблеми з технічною підтримкою. Звертаючись до них за допомогою, ви можете почути, що у них багато клієнтів, відповідно, немає часу на те, щоб вирішувати ваше питання.
3. Тарифний план . Якщо ви вже розібралися з хостингом, то вивчіть запропоновані тарифні плани та віддавайте перевагу найвигіднішому.
4. Технічні параметри хостингу (обсяг місця, пропускна здатність, максимальна кількість сайтів для розміщення, наявність бази даних, якість і швидкість з’єднання, підтримка різних мов програмування). Тут потрібно відштовхуватися від того, які цілі ви ставите перед собою.
5. Перевірка техпідтримки . Вибираючи хостинг (Україна), можна знайти багато компаній, що пропонують цю послугу безкоштовно на один місяць. За цей період можна перевірити якість технічної служби. Оперативність та якість техпідтримки свідчить про те, що цій організації можна довіряти.
6. Укладання договору. Купуючи хостинг, рекомендується укладати договір. Якщо ви втратите всі дані, потім щось доводити буде вкрай проблематично. Крім цього, в документі будуть прописані будь-які нюанси, відповідно, хостери не зможуть вимагати додаткових внесків за нові послуги, підключені без вашої письмової згоди.
7. Відгуки клієнтів. Переглядаючи відгуки про хостинг, необхідно усвідомлювати, що там буде чимало позитивних та негативних відгуків. Хороший знак – коли працівники фірми відповідають негативні коментарі, намагаючись «відбілити» власну репутацію. Не слід враховувати відгуки про недолік, якщо на нього вказав єдиний клієнт. Однак якщо багато людей згадують про це, то тут уже потрібно всерйоз подумати. Крім того, відгуки допомагають дізнатися цінні відомості про додаткові послуги (наприклад, захист від DDOS-атак, консультування клієнтів, своєчасні попередження щодо наявної заборгованості тощо).
Скориставшись цими простими порадами, ви, напевно, зможете вибрати відмінний і стабільний хостинг, який гарантує безперебійну роботу веб-сайту!
Вибирайте хостинг осмислено!
Текст підготувала команда копірайтерів компанії Tuthost

Схожі матеріали