blog5f61e870370fa hosting wordpress 1

20 причин на користь використання платного хостингу

Практично будь-який бізнес в інтернеті починається з веб-сайту. Розробка – основна стаття витрат, саме вона з’їдає більшу частину інвестицій. Власники сайтів часто шукають недорогі варіанти хостингу, тому що вони вже витратили гроші на розробку і тепер хочуть заощадити. Розповідаємо, чому економити на хостингу – погана ідея.

Різниця між платним і безкоштовним хостингом

Різниця між платним і безкоштовним хостингом очевидна – наявність або відсутність оплати. Утім, є й інші відмінності:

  • Надійність. Платні хостинг-провайдери забезпечують високий рівень сервісу та надійність. Вони інвестують в інфраструктуру, резервне копіювання даних, системи безпеки та моніторинг, щоб мінімізувати ризик збоїв. Безкоштовні хостери не можуть гарантувати такий самий ступінь надійності.
  • Управління та налаштування. Платні провайдери пропонують більше можливостей для управління та налаштування. Ви отримаєте доступ до панелі управління, підтримку різних мов програмування, баз даних, SSL-сертифікатів та інших розширень. Безкоштовні хостинг-провайдери не надають такий сервіс.
  • Підтримка. На платному хостингу вища якість і швидкість роботи техпідтримки. Вони можуть запропонувати допомогу в усуненні проблем і відповіді на запитання в режимі 24/7. Безкоштовні хостинг-провайдери іноді зовсім не надають техпідтримку, а іноді вона занадто повільна.

Обмежені можливості безкоштовного хостингу перешкоджають розвитку сайту. Пошукове просування такого ресурсу приречене на провал.

Безкоштовний хостинг: недоліки та ризики, які він створює для сайту

Замість оплати на безкоштовному хостингу можуть бути інші умови: на сторінках будуть розміщені рекламні банери провайдера, а за найменшого підвищення трафіку сайт стане недоступним. Безкоштовний хостинг – це величезний ризик для репутації сайту.

20 причин на користь використання платного хостингу

Низька швидкість сайту

Для безкоштовного хостингу використовують слабкі сервери, нездатні витримати високі навантаження. З огляду на величезну кількість сайтів, розміщених на хостингу, ви не отримаєте нормальної швидкості роботи. Через це постраждає відвідуваність, SEO-оптимізація.

Непрофесійне доменне ім’я

Серйозному бізнес-сайту потрібне привабливе ім’я, але на безплатному хостингу з цим можуть виникнути труднощі. Більшість безкоштовних провайдерів не дозволяють направити на хостинг домени, куплені в інших реєстраторів. Вам доведеться зареєструвати піддомен у хостера. Наприклад, якщо ви робите сайт на Tilda і обираєте безкоштовний план, то адреса сайту матиме вигляд domain.tilda.ws.

Ні користувачі, ні пошукові системи не сприймають такі доменні імена всерйоз, тому ви не отримаєте багато трафіку.

Мінімальний обсяг дискового простору

На безкоштовному хостингу ви отримаєте обмежений обсяг диска, якого вистачить тільки для невеликого сайту. Ви не зможете розмістити на сторінках багато зображень або підключити бази даних. У деяких провайдерів існують обмеження навіть за кількістю сторінок сайту.

Приховані витрати

Часто безкоштовний хостинг включає лише розміщення сайту. Якщо вам потрібні додаткові послуги, за них доведеться заплатити. Це можуть бути:

  • підключення через FTP;
  • трансфер сайту;
  • створення поштової скриньки на сервері.

Розміщення графічного контенту і відео теж може виявитися платним. Приховані платежі роблять безкоштовний хостинг зовсім непривабливим.

Неможливо встановити CMS

WordPress та інші системи управління контентом використовують PHP і бази даних. Для їхньої роботи необхідні значні потужності сервера, яких зазвичай немає на безкоштовному хостингу. Навіть якщо вам вдасться встановити CMS на безкоштовний сервер, швидкість буде дуже низькою.

Відсутність резервного копіювання

Якщо в роботі сервера станеться збій, ви втратите дані. На безкоштовному хостингу рідко зустрічається послуга резервного копіювання. А якщо вона все ж є, то виконується таке копіювання не щодня.

Відсутність захисту

На безкоштовному хостингу ви не отримаєте захист від DdoS-атак, злому і проникнень. Усунути наслідки атаки буде складно через згадану відсутність резервного копіювання.

Безкоштовний хостинг можна розглядати лише як тимчасове рішення для особистих блогів. Нижче ви знайдете 20 причин купити платний хостинг у надійної компанії.

20 причин вибрати платний хостинг

Розберемо 20 причин, чому платний хостинг кращий і пріоритетніший з усіх боків:

20 причин на користь використання платного хостингу

1. Моментальна активація після оплати

Ви отримуєте доступ до сервера відразу після замовлення та оплати послуги. При замовленні віртуального хостингу або VPS не потрібно чекати, поки сервер буде налаштований – ви можете відразу перейти до розміщення сайту. У разі оренди виділеного фізичного сервера може знадобитися час для налаштування.

2. Тестовий період і moneyback

Великі провайдери пропонують безкоштовний тестовий період і можливість повернути гроші, якщо вам не сподобаються умови. Тривалість тестового періоду може бути різною, у нас вона становить 30 днів.

3. Фіксована потужність у межах тарифу

Обираючи платний тариф, ви можете побачити розмір дискового простору, оперативної пам’яті, максимальну кількість сайтів та інші параметри. Зазначена потужність доступна для використання в повному обсязі.

4. Необмежена кількість веб-сторінок

На платному тарифі немає обмежень за кількістю сторінок на сайті. Ви отримуєте фіксований обсяг дискового сховища – це єдине обмеження. Створюйте стільки сторінок, скільки потрібно.

5. Власний домен

На платний хостинг можна направити будь-який домен. До неї не буде додано жодних приставок, тому назва вашого сайту буде солідною, а пошукові системи не песимізуватимуть її під час ранжування. Щоб направити домен на хостинг, необхідно вказати DNS сервера в налаштуваннях домену.

6. Встановлення CMS

На платному хостингу можливе використання будь-якої CMS. Єдине обмеження може бути пов’язане з оперативною пам’яттю та об’ємом диска, тому обирайте тариф із відповідними умовами. Багато провайдерів пропонують плани, оптимізовані під конкретні системи. У нас можна замовити хостинг для Joomla! та інших популярних CMS.

7. Резервне копіювання

Більшість компаній, що надають платний хостинг, пропонують резервне копіювання даних. В ідеалі воно має виконуватися щодня – так ризик втратити дані мінімальний.

8. Цілодобова техпідтримка

Якщо у вас виникли запитання щодо роботи сервера або встановленого ПЗ, ви можете отримати допомогу. Багато компаній пропонують для зв’язку чат на сайті, e-mail і телефон. Компетентність і швидкість роботи підтримки – важливі критерії вибору хостинг-провайдера.

9. Високий аптайм

У безкоштовних хостингів час простою довший, тому що вони рідше обслуговують сервери. Через простій веб-сайту ви можете втратити трафік і довіру пошукових систем. Платний хостинг пропонує 99% часу безвідмовної роботи, тому відвідувачі вашого сайту з меншою ймовірністю зіткнуться з проблемами.

10. Відсутність реклами хостера

На платному хостингу сторінки вашого сайту не міститимуть нав’язливих банерів, як це буває у безкоштовних провайдерів. Ви можете встановити рекламні блоки, якщо заробляєте на контекстних і тизерних мережах.

11. Можливість вибрати адмін-панель

Провайдер запропонує вам панель для зручного управління хостингом. Популярні варіанти: CPanel, VestaCP, ISPmanager, Plesk, DirectAdmin. У них ви отримаєте доступ до файлової системи, FTP-клієнта, налаштувань PHP, MySQL, DNS.

12. Поштова скринька на сервері

Платні тарифи зазвичай дозволяють налаштування POP3 і SMTP акаунтів, які використовуються для електронної пошти. Ви зможете створити e-mail з адресою формату mail@yourdomain.com . Цей іміджевий інструмент підвищує довіру у клієнтів і спрощує роботу з поштою, адже ви можете керувати нею разом із сайтом.

13. Перенесення сайту

Багато провайдерів пропонують послугу трансферу сайту з вашого старого хостингу. Деякі компанії, як і TutHost, готові перенести сайт безоплатно, але навіть якщо це платна послуга, всі файли будуть переміщені коректно без вашої участі. Безкоштовні провайдери не виконують трансфер.

14. Можливість зміни тарифу

Якщо відвідуваність сайту зросла, або ви запустили ще один проект, може знадобитися більше ресурсів сервера. Платні провайдери пропонують просту зміну тарифного плану. У TutHost ми пропонуємо тарифи Гігабайт для великих сайтів.

15. Вибір локації

У вас проєкт для українського ринку? Обирайте місцевий дата-центр. Якщо ж ваша аудиторія в Європі, США або Азії, краще вибрати закордонний сервер. Багато компаній надають таку можливість. Замовляючи хостинг у нас, ви також можете вибрати локацію дата-центру.

16. Вибір операційної системи

Планування інфраструктури інформаційних технологій бізнесу – складний процес. Від операційної системи залежить зручність і безпека системи зберігання даних, можливість масштабування. Популярні варіанти включають VPS на Windows, CentOS, FreeBSD, Debian.

17. Додаткові можливості та інструменти

Безкоштовні хостери не можуть похвалитися додатковими функціями. З платними послугами ви можете скористатися конструктором сайтів, простим установником скриптів, підключити захист від DdoS-атак та інші утиліти.

18. Домен і SSL-сертифікат безкоштовно

Практика дарувати домен і SSL-сертифікат на рік під час замовлення хостингу використовується дедалі частіше. Це суттєва економія, особливо для власників невеликих сайтів і некомерційних проєктів.

19. Можливість розміщувати рекламу на сайті

Багато безкоштовних тарифів не дадуть вам змоги отримувати дохід від розміщення рекламних банерів. Це може бути серйозною перешкодою, якщо у вас інформаційний ресурс, для якого розміщення рекламних блоків – основне джерело доходу. Використовуючи платний хостинг, ви можете заробляти гроші за допомогою реклами, наприклад, Google AdSense.

20. Можливість укладення договору для юридичних осіб

Для звітності знадобляться договір і рахунки, які ви можете отримати у хостинг-провайдера, що надає платні послуги. Цей офіційний документ має юридичну силу. Якщо умови будуть порушені, ви маєте право на відшкодування збитків.Платний хостинг – необхідна умова для розвитку бізнесу в інтернеті. Навіть невеликі сайти, особисті блоги та некомерційні проєкти краще розмістити на платному хостингу, а з метою економії можна вибрати базовий тариф.

Схожі матеріали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *