Топ 10 найкращих розширень Google Chrome для оптимізації роботи 2022 року

Google Chrome – один із найпопулярніших веб-браузерів. Мільйони користувачів по всьому світу щодня користуються ним, відвідуючи сайти, керуючи інтернет-магазинами або створюючи контент. Функціональність Chrome можна збільшити, встановивши розширення. Нині доступні сотні тисяч таких інструментів, тому вибір відповідних для вас може бути непростою справою. Ми в Tuthost зробили добірку 10 найкорисніших розширень для Гугл Хром. А якщо ви шукаєте надійне місце для свого сайту, у нас можна купити якісний VPS-хостинг.

Чому Google Chrome вважається найкращим браузером?

Chrome часто називають найкращим браузером, і це пов’язано з кількома причинами. Найголовніша – безпека. Оновлення Chrome завжди містять виправлення безпеки та помилок, щоб рівень захисту від атак регулярно підвищувався. В інших браузерів дуже погана репутація, коли справа доходить до оновлення браузера для захисту від веб-атак.

Ще одна вагома перевага – швидкість роботи. Google Chrome швидко відкриває навіть сторінки, що містять велику кількість графіки, відео, скриптів. Такої швидкості ви не знайдете в жодному іншому браузері.

Разом з цим, Хром дуже простий у роботі, його інтерфейс не перевантажений деталями і нав’язливою рекламою. А щоб використовувати браузер було ще комфортніше, у магазині Chrome можна знайти величезну кількість розширень.

Топ-10 найкращих розширень Google Chrome для оптимізації роботи

Розширення Chrome – це невеликі програмні модулі, які допомагають налаштувати роботу браузера. Вони можуть робити все, від повної реорганізації поштової скриньки до фільтрації веб-сайтів із небажаним контентом. Вибрати корисні розширення може бути складно, адже їхня кількість обчислюється тисячами. Щоб полегшити вам завдання, Tuthost пропонує 10 корисних і ефективних розширень для Гугл Хром.

1. Google Keep

Ідеї спадають на думку в найрізноманітніший час – на прогулянці, у транспорті, під час обіду. Це може бути творча задумка, записка для роботи, гарна ідея для подарунка, повідомлення. Зазвичай ми говоримо собі: “Я це запам’ятаю”, але через деякий час ідея виявляється забутою. Google Keep позбавляє необхідності запам’ятовувати – швидко запишіть ідею, що несподівано прийшла.

Google Keep

Розширення дає змогу робити текстові нотатки або записувати голосові повідомлення. Щоб не забути про важливу ідею, ви можете встановити нагадування за часом або місцем розташування – коли ви досягнете зазначених координат, розширення нагадає про це звуковим сигналом.

У Google Keep є розширення для Chrome, безкоштовний додаток для Android та iOS. Усі вони бездоганно синхронізуються одна з одною, тож усі нотатки доступні на будь-якому пристрої.

Ви часто користуєтеся Google Keep і у вас багато нотаток? З потужними пошуковими фільтрами ви можете фільтрувати їх і знаходити без тривалої прокрутки.

2. Adblock Plus

Блокувальник реклами – це доповнення до браузера, яке запобігає відображенню інтернет-реклами. Таких інструментів багато, але найпопулярніший блокувальник реклами для Chrome називається Adblock Plus, і він безкоштовний. Розширення блокує банери на сайтах, спливаючі вікна, рекламні вставки у відео та соціальних мережах. Воно також підтримує ініціативу “Допустима реклама” – рекламні повідомлення, які не заважають вашій роботі. У будь-який момент їх також можна заблокувати.

Adblock Plus

Серед інших функцій – розблокування реклами на сайті одноразово або постійно, формування “білого списку” ресурсів, де Adblock Plus не блокує рекламу.

3. Lightshot

Lightshot – інструмент для створення знімків екрана. Це безкоштовне розширення для Google Chrome дає змогу робити скріншоти обраної області або всього вікна браузера. Lightshot має інструменти редагування, такі як колір, додавання фігур і тексту. Використання цих інструментів допоможе заощадити час, адже вам не потрібно буде редагувати скріншоти в інших програмах. Lightshot дає змогу зберегти знімок на комп’ютері, у хмарному сховищі сервісу, поділитися ним у соцмережах, одразу відправити його на друк або скопіювати в буфер обміну.

Lightshot

4. Click&Clean

Click&Clean – це інноваційне та безкоштовне розширення для Chrome. Його призначення – швидке і просте очищення браузера для оптимізації роботи. Можливості доповнення:

  • видалити історію переглядів;
  • очистити історію завантажень;
  • видалити тимчасові файли;
  • очистити кукі;
  • прибрати кеш;
  • видалити клієнтські бази даних Web SQL;
  • видалити флеш-куки (LSO).
Click&Clean

Доступне повне або часткове видалення даних. Розширення дає змогу видалити всі сліди вашого перебування в мережі та захистити конфіденційні дані. Достатньо одного кліка, щоб виконати очищення. На момент написання статті розширення працює тільки з ОС Windows.

5. Grammarly

Grammarly – широко відомий додаток від українських розробників, що вже довів свою користь. Якщо ви пишете тексти англійською, наприклад, оголошення, пости в блог, повідомлення під час реселінгу доменів, це розширення поліпшить вашу комунікацію з читачами. Воно не тільки виправляє помилки, а й пропонує допомогу у вивченні мови. Можливості доповнення:

  • Граматика та пунктуація. Grammarly надає в режимі реального часу речення та рекомендації щодо виправлення помилок, наприклад зайвих ком.
  • Орфографія. Grammarly включає надійний інструмент для перевірки орфографії.
  • Читабельність. Програма знаходить “незграбні” речення, абзаци й уривки та зазначає проблеми з читабельністю.
  • Стиль письма. Grammarly видає речення за вибором слів і переписує тест, ґрунтуючись на запитах цільової аудиторії та загального тону твору.
Grammarly

Безкоштовна версія вміє тільки виправляти граматичні та орфографічні помилки, повний функціонал для поліпшення письма доступний у преміум-версії.

6. Мисливець

Hunter допомагає шукати електронні адреси та іншу інформацію. Наприклад, ви відвідуєте сайт і хочете написати його власнику, але не знаходите e-mail або телефон. Досить ввести url сайту в поле Hunter, і розширення знайде всі пов’язані з ним контактні дані. Доповнення позначає перевірені адреси або дає оцінку достовірності, якщо email ще не перевірений. Також ви можете ввести в поле ім’я людини, щоб знайти її електронну адресу. Крім адрес електронної пошти, Hunter надає:

  • імена розшукуваних контактів;
  • їхній бізнес і обіймані посади;
  • номери телефонів;
  • соціальні мережі.
Хантер

Розширення використовує різні джерела даних, наприклад, інформацію, зазначену під час реєстрації домену, з бази WHOIS.

Hunter дає змогу створювати списки з адресами та швидко надсилати їх у соцмережах або експортувати в різні CRM. У безкоштовній версії Hunter доступно 25 пошуків на місяць. Для збільшення кількості потрібно купити платну підписку.

7. Буфер

Buffer – найкращий спосіб ділитися контентом в Instagram, Twitter, Facebook та інших соціальних мережах. Натиснувши на кнопку розширення, ви можете швидко поділитися будь-якою інформацією у ваших соцмережах. Є також можливість створювати графік публікацій і додавати повідомлення протягом дня.

Буфер

Розширення також пропонує зручну статистику – дивіться кількість лайків, коментарів, ретвітів та іншої корисної інформації. Якщо ви ведете багато акаунтів у різних соцмережах і регулярно ділитеся інформацією, без допомоги Buffer ви витратите купу часу на постинг.

8. Попстери

Popsters Social Media Content Analytics Tool – це інструмент для аналізу контенту в соціальних мережах. Він працює з 10 соціальними мережами:

  1. Facebook;
  2. Instagram;
  3. Twitter;
  4. Google Plus;
  5. Flickr;
  6. Coub;
  7. Pinterest;
  8. Tumblr;
  9. Telegram;
  10. YouTube.
Попстери

Отримуйте статистику та найпопулярніші повідомлення з можливістю фільтрації за типом контенту, хештегом, часом публікації або будь-яким іншим атрибутом. На основі інформації можна будувати діаграми та експортувати дані у файли PPTX, XLSX, PDF, JPG, PNG або CSV. Інструмент може аналізувати сторінки. Popsters Analytics Tool дає можливість дізнатися, як зробити ваші повідомлення цікавішими та ефективнішими, ніж будь-коли.

9. OneTab

Коли ви відкриваєте багато вкладок у Chrome, то можете помітити уповільнення роботи. Браузер створює окремий системний процес для кожної відкритої вкладки – це легко побачити, відкривши диспетчер завдань у Windows. Використовуйте OneTab, щоб упорядкувати всі відкриті вкладки, сформувавши з них список. Це зменшить безлад у браузері й одночасно знизить навантаження на процесор пристрою.

OneTab

Натисніть кнопку OneTab на панелі інструментів, і ви побачите, як усі вкладки закриються, і замість них з’явиться один список, що розкривається. У ньому ви можете вибрати вкладку, яка вам потрібна, щоб відкрити її. У будь-який момент ви можете відновити вкладки окремо або всі відразу.

10. WhatRuns

Розширення WhatRuns дає змогу побачити технології та сервіси, що використовуються на будь-якому веб-сайті, який ви відвідуєте. Серед них:

  • шрифти;
  • фреймворки;
  • плагіни;
  • теми для CMS;
  • інструменти аналітики.
WhatRuns

Розширення показує движок (CMS) сайту, підключені рекламні мережі. Інструмент буде корисний розробникам, SEO-фахівцям і всім, хто хоче дізнатися більше про сайти конкурентів. WhatRuns стане в пригоді і для швидкого аналізу свого сайту – стежте в одному розширенні за всіма технологіями, які можуть створювати підвищене навантаження на сервер. Розширення має функцію повідомлення про додавання або видалення нової технології з сайту, на який ви підписані. WhatRuns повністю безкоштовний.

Висновки

Розширення Chrome допомагають зробити роботу в браузері максимально зручною. Вони доповнюють функціональність Chrome відповідно до ваших потреб та уподобань. Вибирайте інструменти, здатні вирішити ваші завдання. Розширення, завантажені з офіційного магазину Chrome, безпечні для встановлення та використання. Проте користувачі завжди повинні перевіряти деякі нюанси перед встановленням розширення Chrome, такі, як відгуки та рейтинги, політику конфіденційності, наявність підтримки.

Схожі матеріали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *