MS

Огляд 19 найкращих конструкторів сайтів

Багато хто зацікавлений у тому, щоб створити власний сайт для ведення бізнесу, але не всі мають у своєму розпорядженні чималі суми, щоб залучити для цього фахівців. Для тих користувачів, які поєднують бажання заощадити і проявити своє креативне начало, уникаючи довгих вечорів фрустрації над складним програмним кодом, і були придумані онлайн-конструктори сайтів.

Вони дають змогу створювати сайти без поглиблених знань у верстці та веб-програмуванні (але базові знання мати бажано, адже їх наявність спростить роботу). Здебільшого від користувачів вимагається тільки реєстрація, до того ж деякі конструктори надають усі послуги безкоштовно.

Огляд 19 найкращих конструкторів сайтів

Оскільки популярність онлайн-конструкторів постійно збільшується, зростає і їхня кількість. Для того щоб кожен користувач зміг зробити вибір на користь того чи іншого інструменту, ми розглянемо 19 найкращих конструкторів сайтів.

Особливості конструкторів сайтів

Онлайн-конструктори розробляли для того, щоб користувачі змогли виконати професійну збірку веб-порталу, не володіючи поглибленими знаннями у сфері адміністрування, верстки або веб-дизайну. Вони містять у собі зручний інструментарій для роботи, який мінімізує рутину і дає змогу підганяти потрібні блоки сторінки за допомогою візуального редактора.

За допомогою цього софту можна перетягувати і змінювати елементи на сторінці, додавати текст, зображення, віджети та інші компоненти. Багато конструкторів підтримують створення адаптивних сайтів, які добре відображаються на різних пристроях, включно з ПК, ноутбуками, мобільними телефонами та планшетами.

Створення сайту на конструкторі займає набагато менше часу, ніж розробка з нуля. Також деякі конструктори надають хостинг і можливість реєстрації доменного імені в одному місці.

Ба більше, створення свого веб-ресурсу на конструкторі може бути вигіднішим економічно, оскільки багато конструкторів надають інструменти для пошукової оптимізації сайту.

Види конструкторів

Перед тим як скористатися конструкторами сайтів, варто ознайомитися з найпопулярнішими варіантами. Всі вони розділені на дві групи – це завантажувані програми-конструктори та онлайн-конструктори. За потреби можна завчасно ознайомитися з безкоштовними шаблонами, які представлені в досить широкому асортименті.

Програми-конструктори слід попередньо завантажити та встановити на комп’ютер. Такий конструктор дуже схожий на класичний графічний редактор, але під час використання програми сторінки сайту, які створюються, зберігаються в архіві. Надалі потрібно виконати завантаження сайту на попередньо куплений хостинг, також потрібно придбати і доменне ім’я. Тільки після цього ваш веб-сайт зможуть відвідати користувачі інтернету.

Серед переваг, які притаманні програмам-конструкторам, можна виділити кілька:

  • Щоб готувати окремі елементи для веб-сайту, не обов’язково мати постійний доступ до інтернету. Вся інформація зберігається на вашому жорсткому диску або SSD, а не на сторонньому сервері.
  • Оскільки для зберігання даних використовується комп’ютер, ви маєте повний контроль над файлами і структурою власного проєкту, без обмежень, які можуть бути накладені веб-сервісами.
  • Оскільки ви не прив’язані до конкретного веб-сервісу, ви вільно можете вибирати хостинг-постачальника і розміщувати свій сайт, де вам зручно.

Ще один варіант – це онлайн-конструктори, які працюють у браузері і для роботи яких потрібно мати постійний і стабільний інтернет. Його переваги полягають у такому:

  • Створення сайтів за допомогою онлайн конструкторів швидко і зручно. Ви можете почати роботу негайно, не потрібне встановлення програмного забезпечення на комп’ютер.
  • Працювати можна з різних пристроїв. Це зручно в разі, якщо розробкою сайту займається кілька людей.
  • Онлайн-платформи зазвичай надають регулярні оновлення та технічну підтримку, що допомагає підтримувати ваш сайт в актуальному стані.

Онлайн-конструкторам сайтів віддають перевагу ті, хто хоче швидко створити простий сайт із мінімальними витратами на розробку та обслуговування. Вони особливо корисні для невеликих бізнесів, особистих блогів і проєктів, які не потребують складної функціональності.

Частину онлайн-конструкторів можна використовувати безкоштовно, хоча для отримання просунутих можливостей доведеться оформити платну підписку. У платних конструкторах зазвичай доступний безкоштовний тестовий період.

Після створення сайту за необхідності також можна замовити послуги з перенесення сайту з одного хостингу на інший.

19 найпопулярніших конструкторів сайтів

Оскільки зараз доступно багато видів і типів конструкторів веб-сайтів, до вибору варто підходити відповідально. Для того щоб простіше було зорієнтуватися, слід ознайомитися з найпопулярнішими варіантами, які ми розглянемо детальніше.

1. Wix

Онлайн-конструктор Wix було вперше презентовано 2006 року, і впродовж тривалого часу він посідає лідируючі позиції. Так, цей онлайн-конструктор нерідко використовують, якщо потрібно створити блог, якісне онлайн-портфоліо або ж інтернет-магазин. Wix це ветеран серед конструкторів сайтів, адже на його базі вже підготовлено понад 100 мільйонів веб-порталів.

Відмітна особливість сервісу це можливість вибору того дизайну, який ідеально підійде для вашого веб-проекту. Доступно чимало шаблонів, які створені на базі DragDrop. Якщо зупиняти свій вибір на базових варіантах, то не потрібно самостійно все налаштовувати, у цьому разі все буде зроблено автоматично. Це дає змогу одночасно створити як комп’ютерну, так і мобільну версію сайту.

Ще одна особливість онлайн-конструктора Wix – це можливість підготовки веб-порталу з нуля. Для того щоб це зробити, варто скористатися WixCode. Для менш досвідчених користувачів підготовлений і простіший варіант WixADI.

Настільки стрімке зростання популярності цього онлайн-конструктора зумовлене такими причинами:

  • адаптивний дизайн;
  • безліч віджетів і додатків;
  • безпека та регулярні оновлення;
  • аналітика і статистика.

Wix популярний і в галузі електронної комерції. Так, можна легко створити портал, який ідеально підійде для продажу товарів або для реклами послуг.

Щоб успішно користуватися Wix, попередньо варто ознайомитися з основними функціями та умовами використання. На сайті конструктора міститься інструкція, в якій прописані основні пункти, що стосуються правил і особливостей використання.

2. Weebly

Не менш затребуваний і онлайн-конструктор Weebly. Як правило, цей варіант обирають представники малого бізнесу. Усе тому, що з його допомогою можна легко створити невеликий сайт або ж бізнес-сторінку, що вирізняється зручністю використання і необхідним для комфортної взаємодії функціоналом.

Онлайн-конструктор Weebly виділяється доволі великим переліком шаблонів і корисних віджетів. Наприклад, можна самостійно задати таймер акцій, які будуть публікуватися автоматично.

Огляд 19 найкращих конструкторів сайтів

Користуватися онлайн-конструктором буде зручно людям, які планують організувати власний блог або інтернет-магазин. Жодних проблем у процесі вибору відповідної теми не буде. Не менш ретельно опрацьований і dragdrop-інтерфейс.

За допомогою Weebly можна швидко підготувати і запустити інтернет-магазин, зробивши для нього зручне управління. Після його створення всі необхідні функції працюватимуть на комп’ютері, смартфоні та планшеті.

Якщо ви вперше запускаєте комерційний сайт, то можете скористатися послугами технічної підтримки або центром довідки. Тут зібрано велику кількість корисних публікацій і порад, які стосуються SEO-оптимізації.

Але у цього онлайн-конструктора є й один вагомий мінус – це високі ціни. Для того щоб оптимізувати витрати, найкраще оформляти пакет відразу на рік.

До переліку переваг, які притаманні цьому конструктору, також входять:

  • Відносно простий процес використання. З усіма етапами створення сайту впорається навіть людина, яка раніше подібними додатками не користувалася.
  • Розширений функціонал, який дає змогу швидко справлятися з поставленим завданням.
  • Додатково підготовлено мобільні конструктори, за допомогою яких можна опрацьовувати окремі елементи сайту.

У безкоштовному тарифі можна отримати базовий пакет функцій.

3. Google Sites

Поступово Google розробляє і впроваджує унікальні продукти, за допомогою яких замінюється більша частина стандартного ПЗ, використовуваного в Windows. Не так давно був представлений унікальний онлайн-конструктор Google Sites, який має кілька відмінних рис.

Одна з них це наявність шести шаблонів, які вирізняються простотою і мінімалізмом. Хоча у шаблонів і доволі простий дизайн, вони доволі легко адаптуються під смартфони чи планшети. Частину сторінок можна редагувати не тільки на комп’ютері, а й на смартфоні.

За потреби можна інтегрувати більшість додатків від Google. Так, можна додати карту або ж підключити календар. Усі ці дії не займуть багато часу.

Оскільки онлайн-конструктор Google Sites надає тільки базовий набір налаштувань, з SEO-оптимізацією можуть бути деякі складнощі. Так, можна легко поміняти назву або опис. Але є пункти, з якими працювати значно складніше.

Онлайн-конструктор Google Sites можна використовувати безплатно, але потрібно враховувати обмеження, що стосуються налаштувань і функціоналу.

До складу цього зручного онлайн-конструктора введено безліч шаблонів, працювати з якими досить просто. Свобода персоналізації дає можливість легко вибрати найбільш підходящий варіант оформлення і найкращий дизайн. Крім того, дизайн надалі можна підігнати під власні вимоги.

4. Webnode

Багато користувачів хочуть, щоб створення сайту стало задоволенням, а не рутинним процесом, який ускладнює заплутаний інтерфейс деяких конструкторів. Творці Webnode почули їх і доклали максимум зусиль, щоб спростити інтерфейс, а також зробити його схожим на Microsoft Office.

Серед відмінних рис, які притаманні цьому онлайн-конструктору, можна виділити кілька:

  • Панель управління вирізняється зручністю і простотою використання. У всіх тонкощах зможуть розібратися навіть ті користувачі, які раніше нічого подібного не робили.
  • Створення мобільної версії можна автоматизувати. У цьому випадку спочатку створюють комп’ютерну версію, а мобільну генерують автоматично.
  • Для просунутих користувачів підготовлено dragdrop-редактор. Це дає змогу використовувати для розробки сайту не тільки безкоштовний онлайн-конструктор, а й html-код. Це важливо, оскільки розробники конструктора надають невелику кількість шаблонів, які відрізняються однотипністю.
  • Розібратися з усіма тонкощами й особливостями цього веб-конструктора нескладно. Для цього потрібно ознайомитися з інструкціями, які вказані на офіційному сайті.

Для користувачів підготовлено кілька пакетів послуг, які відрізняються набором доступних функцій, вартістю, а також обсягом наданого трафіку. Перед тим як зробити вибір на користь привабливого варіанту, варто порівняти всі ці параметри і підігнати їх під ваші вимоги.

За допомогою цього онлайн-конструктора також можна створити майданчики для організації онлайн-трансляції заходів. Перед тим як скористатися цією можливістю, слід вивчити всі тонкощі й особливості процесу.

5. Jimdo

За допомогою функціонального онлайн-конструктора Jimdo розроблено понад 20 мільйонів сайтів. Спеціально для новачків на головній сторінці представлено інструкцію, в якій перераховано основні положення. Щоб зрозуміти, чи підійде конструктор для активного використання, можна попередньо скористатися безкоштовною версією. Хоча функціонал трохи урізаний, з її допомогою можна створити найпростіший сайт і зробити висновок, чи підійде вам цей онлайн-конструктор. Надалі, якщо скористатися платними тарифами, можна поступово розширювати перелік доступних можливостей.

Ті користувачі, які не знають, який саме сайт їм потрібен, можуть скористатися допомогою штучного інтелекту, який інтегрований у цей сервіс. Для цього потрібно заповнити невелику анкету і внести запитані дані. На підставі отриманої інформації буде ухвалено рішення про те, який веб-портал підійде для ваших цілей. За необхідності автоматично буде створено кілька варіантів. Це дасть змогу порівняти їх і вибрати найкращий для вашого онлайн-бізнесу.

Ще одна відмінна риса конструктора – можливість внесення змін зі смартфона. Більшість дій можна виконувати, користуючись мобільним пристроєм. Для людей, які нерідко відсутні вдома, це справді важливо: розробляти сайт можна дорогою додому, в черзі в поліклініці або в кафе за чашкою чаю.

До мінусів можна віднести те, що вартість більшості платних пакетів досить висока. Однак це виправдано, оскільки в платних версіях є чимало унікальних функцій і привабливих опцій. Користуючись ними, можна підготувати веб-портали, які вирізняються зручністю використання, привабливим оформленням. Цей варіант підійде для розробників із великими амбіціями.

6. Тутость

Онлайн-конструктор сайтів Tuthost має інтуїтивно зрозумілий, простий інтерфейс і великий вибір адаптивних шаблонів. Для того щоб ним скористатися, слід оформити попереднє замовлення, після якого надається безкоштовна версія на 30 днів. Також конструктор за замовчуванням включений в усі тарифи з розміщення сайту, тому для його використання досить вибрати відповідний тариф і оформити замовлення на послугу.

Серед додаткових особливостей онлайн-конструктора можна виділити такі:

  • Наявність адаптивних шаблонів. Онлайн-конструктор Tuthost надає можливість легкої адаптивної верстки, що дуже корисно для користувачів, які відвідують веб-ресурси зі смартфона або планшета.
  • За необхідності можна виконати інтеграцію із соціальними мережами. Можливість розміщення різних соціальних елементів від коментарів до лайків і кнопки поділитися доступна за замовчуванням.
  • Можливість підключити власний домен.
  • Близько 200 шаблонів сайтів, які згруповані за тематикою і легкі в пошуку.

На сайті конструктора є детальна інструкція, вивчивши яку, можна спростити процес створення сайту. В інструкції детально описані всі шаблони, модулі, які можуть бути використані в процесі створення сайтів тощо. Додатково описані пункти, які стосуються правил роботи з окремими елементами.

7. uCraft

Цей конструктор вирізняється простотою використання. До складу uCraft входить безліч опцій і функціональних можливостей, що дає змогу створити ідеальний сайт і чудово його оформити. Користуватися таким конструктором можуть не тільки фрілансери, а й вуличні художники, а також представники малого бізнесу без досвіду у сфері створення сайтів.

Зараз конструктор uCraft надає такі можливості:

  • безліч доступних тарифів, які відрізняються вартістю і опціями, що надаються, є безкоштовний тариф;
  • наявність власного домену, який можна легко підключити;
  • налаштування відповідного SSL-сертифіката;
  • інструменти для активного SEO-просування веб-ресурсу.

Розробники uCraft також надали можливість створення великої кількості сторінок. Надалі може знадобитися оренда сервера, що забезпечує нормальну роботу веб-порталу.

Онлайн-конструктор може бути використаний не тільки для створення сайтів, а й для підготовки логотипів.

8. Shopify

Якщо користувач планує створювати інтернет-магазин, то є сенс скористатися унікальним онлайн-конструктором Shopify, який спочатку розробляли саме для інтернет-торгівлі. Спеціально для цього впроваджувалися різноманітні віджети, а також розширення. Якщо запустити додаток і додатково dragdrop технологію, то можна буде налаштувати все протягом 12 днів. Щоб спростити процес залучення потенційних клієнтів, можна користуватися відповідними SEO-інструментами.

Онлайн-конструктор надає доступ до безлічі унікальних і привабливих тем. Якщо ж додатково скористатися вбудованими редакторами, то процес налаштування максимально спроститься. Теми розподілені за категоріями, що забезпечує простіший процес вибору привабливих для використання варіантів. Кожна тема ретельно опрацьована. Це важливо, оскільки від обраної теми залежить зовнішній вигляд вашого сайту і його привабливість для потенційних клієнтів.

Оскільки додаток виділяється великим числом опцій і можливостей, тарифи встановлені досить високі. Але подібні вкладення досить швидко окупаються. За 299 доларів на місяць можна оформити тариф “Просунутий” з максимальним функціоналом.

9. Webstarts

Для створення першого повноцінного сайту можна скористатися онлайн-конструктором Webstarts, позбувшись зайвих витрат на роботу дизайнера і верстальника. Цей варіант ідеально підійде для тих користувачів, які вперше створюють власний веб-сайт.

Головна сторінка онлайн-конструктора містить детальну інструкцію, в якій перераховані основні процеси. Також можна використати спеціальну анкету і ввести ті параметри, яким має відповідати веб-ресурс. У результаті створенням сайту займатиметься штучний інтелект.

Навіть при використанні безкоштовної версії можна створити сайт з величезною кількістю сторінок. Додатково надається місце в хмарному сховищі, обсяг якого сягає 1 Гб. Щоб коригувати налаштування, можна користуватися не тільки комп’ютером, а й мобільним додатком.

Якщо ж віддати перевагу платним тарифам Webstarts, то можна буде легко підключити контактну форму або ж інші інструменти. Усе це дасть змогу створити ефективнішу версію сайту.

Професіонали зазначають, що саме Webstarts це найкращий варіант для тих користувачів, які хочуть самостійно створювати сайт.

10. Тільда

Віддаючи перевагу цій унікальній розробці, можна одночасно отримати доступ до великої кількості модулів. Модулі можна вставляти по черзі, змінювати їхнє положення і розміщення. Усе це дає змогу створювати функціональний і зручний для використання веб-сайт.

Ще одна відмінна риса онлайн-конструктора – це наявність прототипу графічного редактора Zero Block. Якщо користуватися цим варіантом, то можна опрацювати всі елементи дизайну з нуля.

Завдяки тому, що є і мобільна версія, жодних проблем у запуску онлайн-конструктора з телефону не буде. За допомогою базових модулів можна створити один сайт безкоштовно.

Якщо ж скористатися платним тарифом, то можна отримати в розпорядження доменне ім’я, а також доступ до всіх можливих блоків. За необхідності можна переносити веб-сайт з одного хостингу на інший.

На офіційному сайті конструктора також є служба підтримки, яка може проконсультувати вас у разі виникнення труднощів.

Серед додаткових переваг Tilda можна відзначити кілька:

  • Усі модулі та теми розподілені так, щоб у будь-який момент можна було б отримати до них доступ. За необхідності можна вносити корективи.
  • За допомогою грамотно підготовлених графічних редакторів можна створювати унікальні дизайнерські елементи і деталі. З їхньою допомогою легко зробити сайт привабливішим для користувачів.
  • Онлайн-конструктор був представлений досить давно. Чисельність користувачів, які вже скористалися цим конструктором, досить велика. Вони підтвердили ефективність і швидкодію програми.

Онлайн-конструктор Tilda можна використовувати для створення практично будь-якого сайту, його функціонал це дозволяє.

11. закладка

Якщо виникає потреба у створенні професійного та функціонального вебсайту, то можна скористатися онлайн-конструктором Bookmark, який постійно модернізується (у нього вже інтегровано штучний інтелект AIDA). Розробники доклали максимум зусиль, щоб кожна людина змогла створити зручний для використання сайт.

Використовувати онлайн-конструктор можна і в разі, якщо потрібно підготувати ефективний і функціональний інтернет-магазин. Для цього доступна платформа, яка наразі підтримує безліч мов. Додатково можна користуватися й ефективним збором аналітики або ж іншими функціональними можливостями.

Для тестування доступна безкоштовна версія. Вона дасть змогу оцінити функціонал, доступні опції. Після цього можна вибирати привабливий платний тариф.

12. Webflow

Якщо людина ніколи не користувалася онлайн-конструктором, але планує запустити веб-сайт, Webflow теж чудово підійде. Завдяки тому, що додаток вирізняється простотою використання і розширеним функціоналом, жодних проблем у процесі розробки не виникне.

З мінусів при використанні безкоштовної версії Webflow можна створити тільки версію сайту для ПК. Для того щоб обзавестися ще й мобільною версією, потрібно підключити платний тариф.

Онлайн-конструктор оснащений технологією Drag-and-drop, яка спрощує процес розробки. Також цьому сприяють такі особливості софту, як:

  • спеціальна сітка, за допомогою якої можна запобігти розповзанню окремих елементів;
  • ефективне візуальне налаштування;
  • велика бібліотека анімації;
  • безліч корисних відео на офіційному сайті.

Щоб отримати доступ до більшої кількості опцій, потрібно підключити один із платних тарифів.

13. xWeb

Серед доступних онлайн-конструкторів не можна не згадати і xWeb. Він містить чимало адаптивних шаблонів і широкий набір безплатних інструментів, що дає змогу створювати не лише класичні веб-сайти, а й інтернет-магазини.

Якщо на певному етапі виникнуть складнощі або питання, то завжди можна зв’язатися з технічною підтримкою. Також на сайті міститься докладний посібник, у якому всі функції конструктора описані максимально детально.

Частина опцій доступна і на безкоштовній підписці. Але для того щоб скористатися всіма можливими функціями та опціями, краще обрати платний тариф.

14. Сімбла

Сервіс Simbla спочатку розроблявся для професіоналів. До його складу входить CRM-система, призначена для повноцінного управління комерційним веб-порталом. Окремо підготовлені додатки та дизайнерські елементи, які спрощують процес створення інтернет-магазину.

За допомогою цього багатофункціонального конструктора можна створити повноцінний сайт, який надалі можна доповнювати веб-сторінками та іншими елементами.

Щоб створити повноцінний сайт за допомогою Simbla, потрібно попередньо вибрати відповідний тариф. Виходити варто з того, які саме додаткові функції можуть знадобитися.

15. WordPress.com

Особливу увагу слід приділити онлайн-конструктору WordPress.com, який використовується розробниками протягом багатьох років. Приблизно третину веб-сайтів, які є в мережі, створено за допомогою WordPress.com, та й кількість людей, які віддають перевагу цьому онлайн-конструктору, постійно збільшується.

Під час використання цієї CMS можна приєднувати окремі системи, переносити веб-сайт і виконувати безліч інших дій. При цьому перелік функцій, які будуть доступними для використання, багато в чому залежить від того, який тариф обрано.

Огляд 19 найкращих конструкторів сайтів

Для цих цілей можна скористатися пакетами, які називаються “Personal”, “Premium”, “Business”, “Commerce”, а також “Enterprise”. Починаючи зі стартового пакета, можна отримати додаткове місце на хостингу. Додатково забезпечується підтримка поштової розсилки. Якщо ж обрати “Персональний” пакет, то можна скористатися безкоштовним доменом на перший рік і підтримкою електронною поштою.

Безкоштовний тариф WordPress.com пропонує всі необхідні функції для створення повноцінного сайту, але при його виборі доведеться періодично дивитися рекламу, яку не можна відключити.

16. SnapPages

Якщо користувачеві важлива варіативність інтерфейсу, то онлайн-конструктор SnapPages добре зарекомендував себе в цьому плані. За необхідності можна вибрати найбільш комфортний для роботи режим.

SnapPages дає змогу побудувати сайт з окремих блоків. У безкоштовному тарифі можна отримати доступ до 12 нових тем, а також до 21 шаблону. Цього достатньо для новачків, щоб створити простий сайт.

Щоб спростити процес розробки веб-сайту, можна скористатися drag drop-редактором. Це дає змогу швидко змінювати тему, переміщати модулі, налаштовувати необхідні функції. Хоча перелік функціональних можливостей SnapPages відносно невеликий, якщо порівнювати його з рештою сервісів зі списку, створити простий сайт або привабливий блог з його допомогою цілком можливо. Але для складніших проєктів, на кшталт інтернет-магазину, він, на жаль, не підходить.

Для того щоб протестувати онлайн-конструктор, можна скористатися демо-версією. Її тривалість становить 14 днів. Далі потрібно буде вибрати один із доступних тарифних планів.

17. Voog

Не так давно був представлений онлайн-конструктор Voog, який може бути використаний для створення інтернет-магазинів, простих сайтів, а також блогів. Незважаючи на те, що багато хто вважає конструктор Voog відносно простим і доступним додатком, у нього багато унікальних функцій.

Платформа Voog пропонує безліч настроюваних шаблонів, які можна редагувати. Це допоможе вам самостійно створити веб-сайти, що запам’ятовуються. Ви також можете створити власне оформлення для веб-сторінки.

Щоб оцінити базовий функціонал конструктора, можна почати з безкоштовної версії. Цей варіант підійде для новачків, які тільки обирають собі онлайн-інструмент для веб-розробки і хочуть випробувати кожен із них. Однак для створення складніших проєктів потрібно буде перейти на платну версію, функціонал якої значно ширший.

18. Дуда

Якщо планується створення багатомовного сайту, то ідеальний варіант – це додаток Duda. Послугами цього онлайн-конструктора активно користуються підприємці та бізнесмени, а також люди, які реалізують міжнародні проєкти в інтернеті.

Незважаючи на те, що за допомогою конструктора Duda можна створити складніші сайти, розібратися у всіх тонкощах зможуть навіть новачки. Онлайн-конструктор має такі переваги, як:

  • можливість збору статистичних даних;
  • детальний аналіз основних SEO-показників;
  • простий процес створення сайту за допомогою Drag Drop.

Керувати графікою можна вручну або автоматично – для цього можна користуватися вбудованими редакторами. Частину роботи можна виконувати за допомогою смартфона або планшета.

Мінус цього додатка – відсутність віджетів, але в деяких випадках можна обійтися і без них.

19. Squarespace

За допомогою онлайн-конструктора Squarespace можна створювати привабливі та оригінальні веб-сайти. До складу конструктора входить блоковий редактор, що робить процес створення сайту зручнішим.

Професіонали, які займалися розробкою Squarespace, чимало уваги приділили його інтерфейсу. Усі елементи, які входять до складу меню, зручно розташовані та взаємопов’язані, що значно спрощує процес роботи.

На офіційному сайті Squarespace ви можете швидко почати розробку, вибравши шаблон і активувавши пробну версію. Якщо ви налаштовані серйозно і плануєте створити великий веб-проєкт, можете одразу вибрати тарифний план і скористатися перевагами платної версії (що дорожчий тариф, то більш просунуті функціональні можливості стають доступними).

Також на сайті Squarespace крім самого конструктора сайтів інтегровані й інші корисні опції для веб-розробки: конструктор логотипів, шаблони для онлайн-маркетингу тощо.

Висновок

Настільки стрімке підвищення популярності онлайн-конструкторів зумовлене тим, що можна з мінімальними вкладеннями створити сайт-односторінник, інтернет-магазин або ж будь-який інший портал. Послугами подібних конструкторів активно користуються блогери, копірайтери, представники малого та середнього бізнесу, а також інші користувачі, які прагнуть заявити про себе або свої послуги в глобальній мережі.

Огляд 19 найкращих конструкторів сайтів

Інтернет рясніє безліччю онлайн-конструкторів, які можна використовувати для простого створення сайту. Серед широкого асортименту можна вибрати платні та безкоштовні варіанти (у платних, як правило, більше корисних функцій, тоді як безкоштовні підійдуть для ознайомлення з софтом або створення найпростіших сайтів).

У разі якщо вам цікаві сервіси, які пропонують бюджетні варіанти, то можна вибрати стартовий пакет конструктора WIX. З його допомогою можна підготувати веб-ресурс зі стандартним набором опцій або ж сконструювати інтернет-магазин. Універсального і єдино правильного варіанту немає, тому потрібно робити вибір виходячи з власних потреб і можливостей бюджету. Практично всі конструктори сайтів пропонують пробну безкоштовну версію, що дає змогу ознайомитися з софтом у загальних рисах.

Схожі матеріали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *