165029544960 kiss 70kb1

Що таке SSL-сертифікат і як його отримати

Власний сайт або інтернет-магазин для сучасного бізнесу є невід’ємною частиною успішної діяльності. Обов’язковою умовою для правильного функціонування проекту є постійне оновлення інформації, достовірність якої має бути гарантована власником. Компанії також повинні розуміти, що важливо захистити дані користувачів, які можуть бути використані сторонніми особами з метою отримання неправомірної вигоди.

SSL-сертифікат: суть та застосування продукту

Для захисту даних використовуються спеціальні посвідчення, що видаються центрами сертифікації. Secure Sockets Layer , який відомий як SSL, є нічим іншим як протоколом безпечних з’єднань. Основним призначенням даного інструменту є обмеження поширення інформації, яка є важливою для користувачів.

SSL-сертифікат – це гарантія конфіденційності даних користувачів, зокрема особистої інформації, адрес електронної пошти, даних ідентифікації, що використовуються під час реєстрації на сайті (логін, пароль), та інших відомостей, які можуть стати об’єктом атаки.

Що таке SSL-сертифікат і як його отримати

Першими власниками цього протоколу стали фінансові організації, які надавали послугу переказу коштів за допомогою спеціальних додатків. За допомогою цього сервісу банки та установи отримали можливість приховати від сторонніх:

  • особисті дані своїх клієнтів;
  • паролі від облікових записів інтернет-банкінгу;
  • номери банківських карток.

Подібні інструменти сьогодні можуть застосовуватися не тільки банківськими структурами. Використання SSL-сертифікатів доступне для кожного власника інтернет-ресурсу. Застосування захисту дозволяє користувачам використовувати захищене HTTPS-з’єднання, що підвищить інтерес до операцій на сайті. У переліку інформації, яку зашифрує протокол, будуть особисті дані клієнтів, адреси їх електронних пошт, логіни, які вводяться клієнтом та використовуються системою для ідентифікації.

Забезпечення конфіденційності даних за допомогою закритого доступу на сьогоднішній день необхідне інтернет-магазинам, соціальним мережам, онлайн-форумам. Також отримати сертифікат потрібно сайтам державних установ та корпорацій, діяльність яких спрямована на надання послуг великому колу зареєстрованих користувачів.

На сьогоднішній день SSL-сертифікати використовуються у переважній кількості сайтів у популярних браузерах. Дані протоколи є єдиним оперативним та дієвим способом захистити інформацію в Інтернеті, якою обмінюється користувач та сервер.

Принцип роботи шифрування полягає у забороні перехоплення даних, якими можуть користуватися шахраї. З цією метою використовуються спеціальні ключі, що мають формат довгих послідовних наборів символів.

Що таке SSL-сертифікат і як його отримати

Кожна пара ключів пов’язана між собою математично. Система розпізнає введені дані з пристрою користувача, ключ якого є публічним або відкритим, а потім розшифровує отриману інформацію секретним набором. При цьому всі дані, які вводить користувача, система автоматично перетворює на якийсь шифр. Розпакувати його можна за допомогою спеціального ключа, що зберігається на сервері.

Криптографічне шифрування на даний момент є одним із найбільш надійних варіантів заощадження даних. Варто відзначити, що навіть у разі успішного перехоплення інформації шахраями, в останніх не вийде відновити вихідні дані, тому що для вибору дешифруючого ключа потрібно досить багато ресурсів (часу, програмного забезпечення і т. Д.).

Ціна сертифіката повністю залежить не так від типу товару, як від політики центру його видачі. Продукти з моментальним випуском можна отримати та активувати вже протягом п’яти хвилин. Інші формати захисту потребують верифікації, яка триває до 5 днів.

Формати та різновиди

Абсолютно всі браузери повідомляються із сервером за допомогою протоколу HTTP. Для того, щоб з’єднання між клієнтами стало безпечним, власник ресурсу повинен придбати та встановити SSL-сертифікат на хостинг.

Зрозуміти, що сайт використовує протокол, що гарантує збереження даних користувача, можна лише уважно вивчивши адресний рядок браузера. При переході на сторінку, яка забезпечує безпеку своїм клієнтам, користувач може бачити замочок, а символи HTTP будуть автоматично замінені на HTTPS.

Усі сертифікати SSL можна умовно розділити на типи, спираючись на споживача та його запити. Класифікація за типами дозволяє провести поділ продуктів на категорії для сайтів:

  • фізосіб;
  • малого та середнього бізнесу;
  • комерційних підприємств.

В окремі групи також можна виділити захист для кількох доменів та субдоменів.

Для фізичних осіб

Для захисту одного сайту достатньо купити простий сертифікат. У цьому випадку ідеально підійде продукт DV. Він випускається миттєво і перевіряє лише домен.

Оптимальним вибором для споживачів такого формату є сертифікати Comodo , які дозволяють захистити дані користувачів на веб-сайтах-візитах або персональних блогах. Фізичні особи можуть придбати продукт з лінійки Comodo Domain Validated UCC (SAN), сформувати та активувати який можна протягом кількох хвилин.

Що таке SSL-сертифікат і як його отримати

У списку ідеальних варіантів для захисту даних особистих блогів, сайтів-візиток або персональних сторінок з авторським контентом фахівці відзначають Comodo Positive SSL або Comodo Essential SSL, які відрізняє додатковий опціонал перевірки домену.

Для малого та середнього бізнесу

Сертифікати SSL, призначені для компаній, що класифікуються як підприємства малого та середнього бізнесу, дуже часто є продуктом для декількох сайтів. Ідеальним варіантом є ключі з функціоналом SAN, здатні захистити кілька різних доменів. При покупці захисту бажано придбати сертифікат OV, який передбачає додаткову перевірку організації.

Для сайтів, орієнтованих на швидкий взаємозв’язок покупця та продавця, оптимальним варіантом можуть стати продукти від DigiCert . Отримати сертифікати можна протягом 3 днів.

Компанія DigiCert є однією з найбільш відомих серед собі подібних і відрізняється тим, що пропонує своїм покупцям захист преміальної якості за порівняно невисокою вартістю. Центр сертифікації займає перші рядки в рейтингу та утримує першість завдяки відкритому спілкуванню з користувачами та постійної підтримки клієнтів.

Для великого комерційного підприємства

Сайти, що належать великим підприємствам, часто використовують сертифікати GeoTrust. Цей бренд випускає продукцію, яка сумісна з різними браузерами. Продукт, що належить цьому виробнику, гарантує високу безпеку даних клієнтів, які заходять на сайти компанії за допомогою ПК, а також смартфонів та планшетів.

Сертифікати GeoTrust представлені продуктами різних категорій. Великою популярністю користуються пакети захисту для доменів (такі як GeoTrust QuickSSL Premium або GeoTrust QuickSSL Premium Wildcard) та пропозиції з розширеними можливостями.

Для кількох доменів та субдоменів

Для захисту кількох доменів можна використовувати програмні продукти від компаній GeoTrust або Comodo (Domain Validated UCC або Comodo Multi-Domain PositiveSSL). Такі сертифікати мають маркування SAN .

Серед популярних продуктів захисту субдоменів користувачі відзначають продукцію DigiCert, яка випускає SSL-сертифікати розширеної перевірки (Extended Validation). З метою збереження особистих даних справляються QuickSSL Premium SAN (sub-domains only) і Comodo Multi-Domain SSL (SAN), які дозволяють одночасно використовувати продукт на декількох майданчиках.

Що таке SSL-сертифікат і як його отримати

Для банківських структур ідеальним рішенням стане продукт із розширеними можливостями та зеленим рядком (продукти з маркуванням EV SSL).

Як отримати та встановити SSL-сертифікат

Порядок встановлення SSL-сертифіката залежить від типу платформи, яка використовуватиметься. Детальні інструкції щодо використання придбаного продукту надає продавець. Продукт, придбаний у компанії TutHost, можна встановити швидко, скориставшись підказками. Активований файл запускається у напівавтоматичному режимі. Весь процес займає кілька хвилин і проводиться за інструкцією, завдяки чому нашим клієнтам вдається уникнути поширених проблем.

Тепер ви знаєте, що таке сертифікат сайту і як його встановити. А за необхідності отримання консультацій завжди можна звернутися по допомогу до фахівців TutHost.

Часті питання

SSL-сертифікат – це цифровий сертифікат, який автентифікує веб-сайт та дозволяє зашифроване з’єднання. Акронім SSL означає Secure Sockets Layer, безпечний протокол, який створює зашифроване з’єднання між веб-сервером та браузером.

Якщо ви залучаєте своїх відвідувачів на сайт без SSL-сертифіката, ви ризикуєте. Якщо шахраї можуть перехопити трафік, вони можуть отримати можливість контролювати покупки на сайті або перенаправити клієнта на сторонню сторінку в браузері.

Схожі матеріали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *