domain transfer

Перенесення домену. Основні аспекти трансферу домену між реєстраторами.

Перенесення домену, трансфер домену – це дуже важлива процедура у життєдіяльності доменного імені. Тому дуже важливо дотриматися всіх правил доменної зони при реєстрації доменного імені.

Це дозволить Вам простіше перенести своє ім’я до іншого реєстратора.

Зазвичай перша реєстрація доменного імені відбувається без жодних проблем.

Можливо акція реєстратора залучила своєю ціною на перший рік або домен був зареєстрований за рекомендацією. Але іноді може виникнути питання, а як перенести свій домен до іншої організації.

Власне, у цьому й полягають основні аспекти трансферу домену між реєстраторами. Це питання може виникнути в будь-якій ситуації: чи питання ціни, знайшли дешевше або новий реєстратор викликає більше довіри. Завжди простіше працювати з локальним реєстратором, який знаходиться ближче або знаходиться в тій самій країні. Це пов’язано як із питанням оплати, яка доступна для Вас, так і доступом до технічної підтримки Вашою мовою, при виникненні будь-яких питань.

Багато хто любить переносити свої домени на обслуговування до свого хостинг-провайдера, там де розміщений сайт, щоб зберігати свої послуги в одному місці. Також причиною трансферу може бути відсутність у поточного реєстратора необхідного функціоналу. Наприклад, немає можливості керування DNS записами домену. Або поточний реєстратор призупинив свою діяльність.

Обираючи реєстратора ніколи не варто зважати на низьку вартість доменного імені. Насамперед варто звертати увагу на репутацію компанії, а також на те, де юридично розміщена компанія. Ми не будемо рекомендувати в цій статті як краще діяти і де краще зберігати свої імена.

У цій статті хочемо розповісти про аспекти перенесення домену між реєстраторами. Як правильно це зробити і що для цього знадобиться.

Для кожної доменної зони існують свої правила трансферу (перенесення) домену між реєстраторами, тому краще насамперед звернутися до свого реєстратора для отримання повної рекомендації, як перенести свій домен.

Іноді цей процес може бути автоматизований поточним реєстратором, але в цьому випадку потрібно бути дуже уважним до даних і захистом доступу до свого е-майлу та телефону.

Але в основному принцип трансферу доменів однаковий:

  1. Для здійснення трансферу домену Вам слід отримати секретний ключ домену у поточного реєстратора.
  2. У домену має бути знято статус блокування від переведення домену до іншого реєстратора.
  3. Виконати замовлення на трансфер домену у нового реєстратора та сплатити його.
  4. Дочекатися коли домен буде переведено до нового реєстратора.

Кожен реєстратор може мати свої особливості отримання секретного ключа до домену, але від цих особливостей і залежить безпека Вашого імені. Тому деякі реєстратори можуть вимагати додаткову верифікацію, щоб переконатися, що трансфер дійсно запитує саме власник доменного імені.

Також хочемо звернути Вашу увагу на обмеження переведення домену до іншого реєстратора.

З моменту реєстрації або останнього трансферу пройшло:

  • Для міжнародних доменів – менше 60 днів.
  • Для українських доменів менше 7 днів.

Також трансфер домену недоступний за таких умов:

  • Закінчився термін реєстрації домену.
  • Домен знаходиться у статусі Hold, Redemption Period або Pending Delete.
  • До закінчення терміну делегування домену залишається менше ніж 15 днів.

Якщо Ви вказали неправильний емайл або свої дані при реєстрації домену,

Вам потрібно буде спочатку актуалізувати свої дані у поточного реєстратора, а вже після виконувати перенесення домену. Тому завжди під час реєстрації домену вказуйте свої актуальні дані – це дозволить Вам без будь-яких проблем перенести свій домен до іншого реєстратора.

Якщо ж дані були вказані не вірні, зокрема ПІБ, то домен перенести буде проблематично, а іноді й зовсім такої можливості не буде. Краще пам’ятати про це до реєстрації доменного імені, щоб не робити помилок у процесі реєстрації.

Також хочемо зазначити про особливості трансферу, якщо все ж таки дані всі збіглися і ключ авторизації Ви отримали. У процесі трансферу неможливо зробити зміну NS серверів, тому якщо Ви бажаєте змінити не тільки реєстратора, а й хостинг провайдера, то бажано внести зміни до початку трансферу домену, оскільки в процесі трансферу ці зміни внести не можна. Це можна зробити лише після його завершення.

Як правило трансфер доменного імені займає до 5 робочих днів (крім вихідних), здебільшого 7 днів. Але іноді можна прискорити трансфер доменного імені, попросивши поточного реєстратора підтвердити перенесення домену.

В українських доменних зонах особливості перенесення відповідають тим, що ми описали вище.

Якщо Ви плануєте реєструвати безліч доменів для своїх клієнтів, рекомендуємо звернути увагу на нашу партнерську програму .

Схожі матеріали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *