Must Have WordPress Plugins

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

Кількість плагінів WordPress в офіційному каталозі перевищує 58 000. Коли ви починаєте працювати з CMS, цей достаток збиває з пантелику. Ви можете встановити багато корисних плагінів, але водночас не хочете перевантажити ними сайт. Щоб ви не витрачали час на трудомісткі пошуки, ми зібрали добірку 10 найкращих плагінів.

1. Rank Math

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

Rank Math – відносно новий SEO-плагін порівняно з Yoast SEO та All in one SEO Pack, але він швидко набирає популярності. Rank Math має покроковий майстер встановлення, який ідеально налаштовує SEO для WordPress. Плагін перевіряє налаштування і рекомендує ідеальні параметри для кращої продуктивності.

Головні переваги:

  • простий інтерфейс призначений для надання важливої інформації в потрібний час;
  • модульна структура – використовуйте понад 15 модулів або включіть тільки найнеобхідніші;
  • плагін оптимізований для швидкодії і не уповільнює роботу сайту;
  • простий імпорт налаштувань з інших SEO-плагінів.

Якщо ви хочете отримати максимально ефективне SEO, але у вас мало часу, Rank Math – це те, що вам потрібно.

2. Fluent Forms

Fluent Forms – це потужний Drag & Drop конструктор форм. Створюйте різні форми всього за кілька хвилин без написання коду. Fluent Forms має всі можливі поля, які можуть вам знадобитися: від полів введення імені до настроюваних текстових полів і прапорців, полів, що повторюються, або користувацького HTML.

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

Не змушуйте свою аудиторію проходити через довгі заплутані форми, коли у вас є можливість упорядкувати їх. За необхідності розмістіть поля введення у 2 або 3 стовпці, і надайте їм більш компактного і професійного вигляду.

Форми, створені за допомогою Fluent Forms, повністю адаптивні та коректно відображаються на всіх пристроях.

3. SwiftPerfomance

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

SWIFT Performance – потужний плагін для прискорення сайту на WordPress. Можливості плагіна включають:

  • Налаштування кешування. Ви можете налаштовувати кеш запитів AJAX, динамічних сторінок і додавати винятки.
  • Оптимізація зображень. Ви можете автоматично змінювати розмір і оптимізувати завантажувані зображення, а також конвертувати файли у формат WebP в автоматичному режимі.
  • Оптимізація бази даних. Плагін знаходить загублені та дубльовані записи, метадані та вкладення, спам, посилання та видалені коментарі.
  • CSS і JS-оптимізація. Мінімізуйте файли, видаливши все зайве або об’єднавши їх. Плагін також дає змогу вмикати асинхронне завантаження скриптів і LazyLoad-завантаження.

Ще одна корисна функція – ви можете вимкнути плагіни на певних сторінках і вмикати їх там, де це необхідно. Так ви збільшите швидкість роботи сайту. А якщо потужності сервера не вистачає, у нас можна купити сервер Supermicro.

4. WooCommerce

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

Цей плагін для електронної комерції завантажили понад 27 мільйонів разів. WooCommerce поєднує в собі простоту використання з неймовірною потужністю системи. Він пропонує безліч корисних функцій:

  • відстеження замовлень;
  • взаємодія з клієнтами;
  • оновлення статусу доставки;
  • кошик покупця;
  • управління запасами та багато іншого.

Порівняно з іншими плагінами, WooCommerce має такі переваги:

  • швидке налаштування за допомогою майстра WooCommerce, знання HTML і CSS зазвичай не потрібне;
  • ви можете знайти безкоштовні та платні модулі WooCommerce в офіційному каталозі;
  • існує величезна міжнародна спільнота WooCommerce, де ви можете отримати допомогу;
  • для WooCommerce існує безліч інтеграцій і доповнень.

З цим плагіном ви зможете створити професійний інтернет-магазин на WordPress всього за кілька кліків.

5. ShortPixel

ShortPixel – один із найкращих плагінів для WordPress, який працює виключно із зображеннями. У деяких випадках вони можуть займати купу місця і сильно сповільнювати роботу сайту. Сконцентрувавшись на їхній оптимізації, ви зможете збільшити швидкість завантаження сторінок.

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

Коли ви завантажуєте зображення, плагін автоматично змінює їхній розмір і стискає. Він також вміє перетворювати PNG на JPEG і WebP, працює з PDF-документами. Безкоштовна версія дає змогу перетворити 100 зображень на місяць.

6. Wordfence Security

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

Wordfence Security – це плагін, що підвищує безпеку сайту. Він поєднує в собі різні функції:

  • Брандмауер захищає від вразливостей, підбору паролів, шкідливих файлів;
  • Сканер безпеки перевіряє файли, теми і плагіни на наявність шкідливих програм, невірних посилань, бекдорів, SEO-спаму, переспрямувань і впроваджень коду, а також дає змогу видаляти шкідливі файли.
  • Безпека входу – двофакторна аутентифікація і CAPTCHA на сторінці входу, щоб не дати ботам увійти в систему.
  • Додаткові інструменти. Wordfence реєструє атаки на сайт і дає змогу блокувати їх за IP-адресою, ім’ям хоста, агентом або референтом користувача.

Wordfence – найпопулярніший брандмауер і сканер безпеки WordPress за рейтингами користувачів. А якщо ви не знаєте, де розмістити сайт, замовте у нас хостинг для WordPress на швидких SSD.

7. GenerateBlock

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

Це плагін для візуального створення сайтів. Використовуючи лише кілька типів блоків, ви можете створити веб-сайт будь-якої складності:

  • Контейнер. Створюйте й організовуйте зручні секції.
  • Сітка. Створюйте гнучкі макети за допомогою блоку сітки.
  • Заголовок. Блок дає змогу створити яскраві заголовки та текст, використовуючи розширену типографіку.
  • Кнопка. Мотивуйте відвідувачів до дії з привабливими кнопками.
  • Зображення. Потужний блок для додавання звичайних і динамічних зображень у WordPress.
  • Цикл запитів. Блок для відображення постів і повідомлень будь-якого типу.

Разом із блоками плагін пропонує гнучкі налаштування відступів, типографіки, кольорів і градієнтів. З GenerateBlock створити сайт на WordPress зможе навіть новачок.

8. Antispam Bee

Ви отримуєте багато спам-коментарів на своєму сайті? Є кілька способів заблокувати спам. Ви можете зробити це вручну, видаливши їх один за одним, але це може зайняти багато часу. Antispam Bee – простий і ефективний плагін для блокування спаму. На відміну від аналогічних рішень, він працює повністю без капч і надсилання персональних даних третім особам.

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

Antispam Bee працює з алгоритмами, які визначають коментарі зі спамом на основі ідентифікованого спаму. Цей алгоритм може “впізнавати” новий спам. Таким чином, небажані записи можуть бути відфільтровані з більшою точністю.

Після виявлення спам можна видалити вручну або автоматично. Якщо ви боретеся з великою кількістю спаму на своєму сайті, встановлення Antispam Bee – простий спосіб зробити це.

9. Migrate Guru

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

Веб-сайт WordPress складається з файлів і бази даних, які необхідно налаштувати для правильної взаємодії один з одним. Люди часто стикаються з безліччю проблем під час спроби перенести сайт на інший сервер.

Migrate Guru – зручний плагін для перенесення сайтів на WordPress. Для роботи з ним потрібні мінімальні технічні знання. Вам не потрібно турбуватися про переміщення бази даних, зображень, плагінів і тем. Migrate Guru зробить це за вас. Його особливості:

  • Міграція в один клік – введіть дані свого хоста і просто натисніть “перенести”.
  • Немає перевантаження на сайті – процес міграції працює на серверах Migrate Guru.
  • Створено для великих сайтів. Migrate Guru може успішно перенести сайти розміром до 200 ГБ.
  • Повністю безкоштовний плагін.
  • Автоматичний вбудований пошук і заміна. Легко помилитися під час пошуку та заміни під час перенесення сайту, тому Migrate Guru робить це за вас.

Під час перенесення ви отримуватимете сповіщення електронною поштою в режимі реального часу.

10. PerfMatters

10 WordPress-плагінів, які прокачають ваш сайт

Perfmatters – один із найкращих плагінів для підвищення продуктивності WordPress за рейтингами користувачів. Більшість тем і плагінів завантажують багато файлів, щоб ваш сайт мав гарний вигляд. Ці файли CSS і JavaScript додають вагу сторінці, що уповільнює завантаження. Perfmatters дає змогу легко вимкнути будь-який із цих стилів або скриптів. Ви можете вимкнути їх для всього сайту або для окремих сторінок. Perfmatters також допомагає оптимізувати бази даних. Ви можете змінювати параметри за допомогою простого перемикача. За допомогою цих плагінів ви зробите роботу з WordPress простішою та ефективнішою. А якщо вам потрібно провести відеотрансляцію, у нас можна замовити організацію онлайн-трансляцій у хорошій якості.

Схожі матеріали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *